Historia

CNC Plåt - ett familjeägt företag med mångårig kompetens och kunskap inom tunnplåtsbearbetning. Med en maskinpark i världsklass och medarbetare som alltid arbetar med en exceptionell strävan att tänja gränserna för kvalitet och precision, är såväl råmaterial som produkt i goda händer.
Allt började 1973, när Åke Sjöblom köpte företaget Gamleby Bleck och Plåt. Verksamheten drog igång som byggplåtslageri och Åke startade tillverkning av bland annat stallinredningar. 1980 kom den första numeriska stansmaskinen in i bilden och ett par år senare bildades företaget CNC Plåt AB.

Investeringarna har skett löpande under åren, när kunderna i snabb takt har blivit fler. 1987 flyttade CNC Plåt in i nuvarande lokaler.

Automatiseringens genomslag kom 1999. Då investerade företaget i flera maskiner och lokalen byggdes ut och anpassades efter maskinparken. Utvecklingstakten har fortsatt och under åren har lokalen byggts ut med över 7 000 kvadratmeter.  Maskinparken uppdateras ständigt med målet att få en allt mer automatiserad produktionsprocess. 

2014 var året för ägarskiftet. Åke Sjöbloms son, Johan Sjöblom, förvärvade företaget och står idag som ägare och VD. 

CNC Plåts medarbetare arbetar alltid med en exceptionell strävan att tänja gränserna för kvalitet och precision. Företaget har gått från få till många anställda och för att behålla andan värnar vi om delaktighet, engagemang och ständig kompetensutveckling. En öppen och professionell atmosfär är grunden för den företagskultur vi värnar om.


Johan Sjöblom.

VD
Har du frågor om CNC Plåt? Fyll i ditt namn och din mejladress så hör jag av mig inom kort.